A Sanofi válaszintézkedései az Ukrajnában kialakult helyzetre

Frissítve: 2022. március 23-án

Megrendülve állunk az Oroszország által Ukrajna ellen indított rendkívül kegyetlen katonai invázió előtt, és elszomorít bennünket, hogy mekkora csapást mér a háború az ukrán népre. A felfoghatatlan történések közepette vállalatunk továbbra is azon dolgozik, hogy felmérje, miként lehetne a leginkább segíteni az ukrán népnek.

Az alábbiakban friss információt osztunk meg vállalatunk eddigi válaszintézkedéseiről.

Egészségügyi vállalatként célunkkal összhangban továbbra is biztosítjuk, hogy a betegeink hozzájuthassanak a létfontosságú gyógyszerekhez és vakcinákhoz.

Elítéljük az Ukrajnában zajló orosz háborút, és teljes mértékben támogatjuk a nemzetközi közösség álláspontját, ezért úgy döntöttünk, hogy Oroszországban és Fehéroroszországban azonnali hatállyal leállítunk minden olyan új kiadást, amely a nem létfontosságú és a betegek életminőségében változást eredményező gyógyszereink és vakcináink szállításával kapcsolatos.

Ez érinti valamennyi reklám- és promóciós tevékenységünkkel összefüggő kiadásunkat, valamint ezzel leállítjuk a folyamatban lévő klinikai vizsgálatokba történő új betegek felvételét is. A vizsgálatokba korábban bevont betegek kezelését ugyanakkor tovább folytatjuk.

Tevékenységeink teljes körű felfüggesztésével a betegeknek nélkülözniük kellene létfontosságú és életminőségükben változást eredményező gyógyszereinket és vakcináinkat, ami tovább fokozná az emberi szenvedést, és szembe menne vállalati célunkkal. A Sanofinál az eddigi törekvésünkhöz híven továbbra is a betegeket helyezzük a középpontba. 

Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy támogassuk Ukrajnát és az ukrán népet, és elsősorban a saját ukrajnai munkatársainkat. A múlt héten egy sor rendkívüli intézkedést hoztunk, hogy segítsük az Ukrajnában dolgozó kollégáinkat ebben a kritikus helyzetben. Emellett a szomszédos országokban dolgozó csapataink segítségével célzott támogatást is biztosítunk azon munkavállalóinknak és családjuknak, akik meghozták azt a nehéz döntést, hogy elhagyják Ukrajnát.

A Sanofi Alapítványa – a Vöröskereszt munkájának pénzadománnyal való segítésén túl – egyúttal koordinálja és felgyorsítja az alapvető gyógyszerek és vakcinák adományozásának folyamatát, hogy ezzel is támogassa az ukrán betegeket és menekülteket. Vállalatunk a mai napig 10,5 millió napi szinten használt készítményt (pl. inzulint, epilepsziaellenes gyógyszert, vészhelyzetben alkalmazott gyógyszereket) ajánlott fel, amellyel mintegy 360 000 beteg gyógyszerellátásához járul hozzá.

Bízunk abban, hogy a lehető leghamarabb sikerül rendezni a konfliktust. Igyekszünk minél nagyobb szerepet vállalni az Ukrajnában dolgozó kollégáink, az ukrán nép és betegek megsegítésében mindaddig, amíg azt a helyzet szükségessé teszi.

 

Minden erőnkkel olyan megoldásokon dolgozunk, amelyek lehetővé teszik, hogy valamennyi ukrán betegünk számára folyamatos hozzáférést tudjunk biztosítani terápiáinkhoz Ukrajnában és az országon kívül is.

  • A Sanofi termékeivel folytatott klinikai vizsgálatban részt vevő betegek a vizsgálatban való részvételükkel kapcsolatos kérdés esetén a következő telefonszámon tudják felvenni velünk a kapcsolatot: +441223777070.  Ezen az elérhetőségen angol vagy ukrán nyelven tudunk tájékoztatást nyújtani. 

 

  • A Sanofi termékeivel kapcsolatos minden további kérdésével kérjük, hogy az Ön tartózkodási helye szerinti Sanofi leányvállalat Gyógyszerinformációs osztályához forduljon.  Elektronikus kapcsolatfelvétel esetén kérdését a következő e‑mail‑címre küldheti: Medinfo.Ukraine@sanofi.com.

 

A fenti információ elérhető angol nyelven ezen a linken: https://www.sanofi.com/en/media-room/our-response-to-the-situation-in-ukraine, ukrán nyelven pedig ezen a linken: https://www.sanofi.ua/uk.