Célunk, hogy megoldást találjunk a világ legégetőbb megoldatlan egészségügyi kihívásaira. Ez arra ösztönöz minket, hogy a betegek lehető legjobb partnere legyünk az egészséges élethez vezető útjukon. Intenzív kutatási és fejlesztési tevékenységünknek köszönhetően a tudományos innovációt modern terápiás megoldásokká alakítjuk át.

Az emberek élettartamának növekedésével a krónikus betegségek is egyre gyakoribbá válnak. Új vírusok és betegségek ütik fel a fejüket, noha régi ellenségeinket, például a rákot és a neurodegeneratív betegségeket sem sikerült még legyőzni. A Sanofit az ilyen egészségi problémák megoldása sarkallja munkára.

Innováció a Sanofi csoportnál

Kutatók lévén szenvedélyünk a tudományos kiválóság, mivel tisztában vagyunk vele, hogy a ma elért eredményeink holnap jobbá tehetik az emberek életét. Azért dolgozunk, hogy a tudományos ismereteket és az orvostudomány eredményeit a legkorszerűbb kezelések formájában juttassuk el a betegekhez.

A Sanofi kutatási és fejlesztési csapatát tudósok, orvosok, technikusok, termék- és folyamatfejlesztő mérnökök és sokan mások alkotják, akik mind hozzájárulnak tudományos vezető pozíciónkhoz. Olyan merőben új innovációra törekszünk, amely átalakítja, meghosszabbítja és akár megmenti az emberek életét.

Innováció Magyarországon

Magyarországi telephelyeink hatóanyag és gyógyszerforma fejlesztéssel és klinikai kutatási tevékenységgel támogatják a vállalatcsoport kutatási és fejlesztési portfolióját.

Vállalatunk számára minden területen kiemelten fontos az innováció. Ennek ösztönzésére alapítottuk többek között a Wolf Emil díjat, melyet a magyar vállalat egyik alapítójáról neveztünk el.

Kutatási területeink

A Sanofi beruházásai hét kutatási területet támogatnak. Célunk, hogy innovatív megoldásokat találjunk a megválaszolatlan orvosi igényekre.

Kardiovaszkuláris

A kardiovaszkuláris betegségek vezető halálokok, és a becslések szerint több mint félmilliárd beteget érintenek. Kutatásunk olyan új kezelések létrehozására összpontosít, amelyek a szívelégtelenség, a cardiomyopathia, a hiperlipidémia és az érrendszeri betegségek kiváltó okán fejtik ki hatásukat. Célunk a betegek életének jobbá tétele innovatív, nem invazív kezelési lehetőségek segítségével.

Cukorbetegség

2015-ben világszerte mintegy 425 millió cukorbeteg élt, és ez a szám 2040-re várhatólag 640 millió fölé nő. Munkánk új, úttörő gyógyszerek fejlesztésére irányul, amelyek egy része túlmutat az inzulinpótló kezelésen. Olyan terápiákon is dolgozunk, amelyekkel megelőzhetőek a cukorbetegség szövődményei. Ezenkívül kutatóink a legkorszerűbb digitális technológiák és innovációk hasznosításával mindent megtesznek a kezelési lehetőségek személyre szabása és optimalizálása érdekében.

Vakcinák és fertőző betegségek

Világszerte jelen vannak a gyakori fertőző betegségek, például az influenza (amely évente 250 000–500 000 halálesetért felelős), illetve a komplex betegségek, mint a dengue-láz. Vakcinákkal foglalkozó üzletágunk nagy múltra visszatekintő és széles körben elismert örökséget gondoz, amely átütő jelentőségű felfedezésekből és milliók életét megmentő vakcinák fejlesztéséből tevődik össze. A fertőző betegségek nem vakcinajellegű terápiái – például az antibiotikumok és a maláriaellenes szerek – terén is komoly tapasztalatot halmoztunk fel. Az egészség iránt elkötelezett szakmai partnerként továbbra is arra törekszünk, hogy globális hatású áttörést érjünk el a vírusok és a fertőző betegségek elleni küzdelemben.

Immunológia

Az autoimmun és a krónikus gyulladásos betegségek terén jelentős, mindmáig megválaszolatlan igényeket találunk. Például a sokízületi gyulladás (rheumatoid arthitis) világszerte 70 millió embert érint. Az egészség iránt elkötelezett szakmai partnerként elkötelezetten dolgozunk azon, hogy terápiákat fejlesszünk ki az immunológiai és gyulladásos betegségek, például a rheumatoid arthritis, az atópiás dermatitis, az asztma és az allergiák kezelésére. A legtöbb jelenlegi terápia célja e betegségek kontrollálása és stabilizálása, mi azonban arra összpontosítunk, hogy olyan kezeléseket dolgozzunk ki, amelyek kimondottan a betegség hátterében megbúvó immunológiai működési zavarokat célozzák meg. Precíziós immunológiai eljárásokkal azonosítjuk, hogy az adott betegnél milyen gének és molekulák váltják ki a betegséget, így célzott terápiákat fejleszthetünk. Több célra fókuszáló megközelítésünkkel egyszerre több oldalról támadhatjuk a betegséget fenntartó sejteket és útvonalakat.

Szklerózis multiplex / Neurológia

A rokkantság 10 vezető oka közül 7-ért a központi idegrendszer (KIR) betegségei felelősek. A legtöbb állapot – köztük a Parkinson-kór és a Huntington-betegség – esetében nem áll rendelkezésre a betegség előrehaladását lassító vagy leállító kezelés. Bár a betegek megválaszolatlan orvosi igényei nagyon nagyok, a betegségteher még jelentősebb: minden harmadik embernek gondoskodnia kell majd egy központi idegrendszeri rendellenességgel érintett szerette ellátásáról. Az egészség iránt elkötelezett szakmai partnerként keményen dolgozunk a szklerózis multiplex, a Parkinson-kór, az Alzheimer-kór és a központi idegrendszert érintő egyéb genetikai betegségek lehetséges betegségmódosító terápiáinak felfedezésén és fejlesztésén.

Onkológia

Az elmúlt 20 évben a kutatók és a gyógyszerfejlesztők nagyszerű eredményeket értek el a rák leküzdésében, de a csatát még nem nyertük meg. Csak 2015-ben a rák 8,8 millió ember életét követelte, és a következő két évtizedben várhatólag 70%-kal nő majd az esetek száma. A Sanofi kemoterápiás és kismolekulás hagyományai révén képes olyan terápiákat előállítani, amelyek pozitívan befolyásolják az állapotjavulási eredményeket vagy késleltetik a betegség progresszióját. Napjainkban a Sanofi az immuno-onkológia és a biológiai készítmények területén a világszínvonalú kutatást vezető szakemberek bevonásával kapcsolja össze, akik új terápiás megközelítések alkalmazásával fejlesztik a rákellenes kezelések új generációját.

Ritka betegségek

Az élet egy nagy utazás, amely egyesek számára hátránnyal kezdődik, hiszen ritka genetikai betegséggel születnek. Napjainkban több mint 7000 ritka betegséget tartunk számon világszerte, és az érintett gyermekek
30%-a az ötödik születésnapja előtt meghal. Az egészség iránt elkötelezett szakmai partnerként eltökélten dolgozunk merőben új terápiák fejlesztésén olyan betegek számára, akiknek egyébként kevés kezelési mód állna rendelkezésére. A ritka betegségek terén végzett kutatásaink elsősorban a Gaucher-kórra, a Pompe-kórra, a Fabry-betegségre és a savas szfingomielináz hiányának nem neurológiai formájára, más néven a B típusú Niemann–Pick-betegségre összpontosítanak.

Utolsó frissítés dátuma: 2021.11.12