Egy olyan világban hiszünk, amelyben senki sem szenved vagy hal meg olyan betegségben, amely védőoltással megelőzhető. Vállalatunk vakcina üzletága elkötelezett az oltások általi megelőzésben. Célunk, hogy biztonságos és hatékony védőoltások fejlesztésével védelmet nyújtsunk a fertőző betegségek ellen.

Mintegy 20 féle fertőző, baktérium vagy vírus okozta betegség ellen kínálunk védőoltást. Évente több mint 1 milliárd adag oltóanyagot gyártunk, amely több mint 500 millió ember oltását teszi lehetővé világszerte. A magyar kötelező védőoltási rend keretében évente közel félmillió gyermek részesül az általunk gyártott diftéria, tetanusz, szamárköhögés és gyermekbénulás elleni kombinált védőoltásban. Kiemelt figyelmet szentelünk az influenza elleni védekezésnek, és évről évre emberek százezreinek segítünk a megelőzésben.

Legújabb vakcinánkkal a Magyarországon is számos halálos áldozatot követelő, vagy nagyon súlyos, egész életre kiható maradványtüneteket is okozó, meningococcus fertőzés megelőzésén dolgozunk. Mert egy eset is túl sok…

Összességében célunk, hogy Magyarországon a védőoltásokkal megelőzhető betegségek számát minél inkább csökkentsük mind gyermekek, mind felnőttek esetében, ezzel nagyobb esélyt adva egy teljes, egészséges életre.

Letölthető dokumentumok

Utolsó frissítés dátuma: 2023.06.29

MAT-HU-2201355 Lezárás dátuma: 2022. október 3.