A Specialty Care a Sanofi legdinamikusabban fejlődő üzletága. Célunk, hogy a tudomány és az innováció eszközeivel hozzájáruljunk az emberek egészségéhez és vezető szerepet töltsünk be az immunológia, az onkológia, a ritka betegségek és szklerózis multiplex területén.

IMMUNOLÓGIA

Milliók élnek szerte a világon olyan, az immunrendszer működésének megváltozásából eredő betegségekkel, amelyek egyre több embert érintenek. A kóros 2-es típusú gyulladás, mely mögött az immunrendszer túlzott aktivitása áll fenn, több, a környezetünkkel közvetlenül kapcsolatba kerülő szervet érinthet, és jelentősen rontja a beteg és hozzátartozók életminőségét, valamint számottevő terhet ró az érintettekre és hozzátartozóikra. Mi, a Sanofinál elkötelezettek vagyunk abban, hogy a betegek hozzájuthassanak a megfelelő terápiához és immunológiai fejlesztéseinknek köszönhetően elérhetővé tegyük számukra az egyre személyre szabottabb terápiás lehetőségeket.

Onkológia

Világszerte a második leggyakoribb halálozási okként a daganatos betegségeket tartják számon, melyek hatalmas terhet jelentenek mind a betegekre és hozzátartozóikra, mind az őket ápoló szakemberekre. A daganatos betegek történetei arra motiválnak és inspirálnak bennünket, hogy új kezelési lehetőségeket fejlesszünk, és segítsük a terápiákhoz való hozzáférést, esélyt adva a magasabb életkor elérésére, legyen szó akár myeloma multiplexről, tüdőrákról, mellrákról vagy nem melanóma típusú bőrdaganatról.

Ritka betegségek

A ritka betegségekkel foglalkozó kollégáink négy terápiás területre fókuszálva működnek szorosan együtt az egészségügyi szakemberekkel, hogy hozzájáruljanak a ritka betegséggel élők sokszor évekig tartó diagnosztikai idejének csökkentéséhez. Ezzel a betegek időben hozzájuthatnak a rendelkezésre álló terápiákhoz, így csökkentve a betegre és családjára, valamint a társadalomra háruló terhet. Mi, a Sanofinál régóta elkötelezettek vagyunk a ritka betegségek kezelése iránt.

Ez az úttörő munka körülbelül 35 évvel ezelőtt kezdődött, amikor az első enzimpótló terápiánkat fejlesztettük ki az örökletes (1) Gaucher-kór esetében, melynek kiváltója egy specifikus enzim hiánya. Azóta folyamatosan bővült azon biológiai terápiás lehetőségeink köre, melyek egy-egy ritka betegség esetében alkalmazhatók. Többek között elérhetővé vált az ASMD (más néven savas szfingomielináz-hiány) kezelésére kifejlesztett enzimpótló terápia, valamint, a ritka, és életveszélyes, autoimmun eredetű vérképzőszervi rendellenességgel, a szerzett thromboticus thrombocytopeniás purpurával – a TTP-vel - élők kezelését szolgáló terápia is.

Ezen túlmenően a 2000-es évektől (2) az elsősorban izomgyengeséggel és légúti tünetekkel járó Pompe betegség, (3) az X-kromoszómához kötött anyagcsere betegség, a Fabry-kór, és az (4) MPSI betegség enzimpótló terápiája egyaránt elérhető a magyar betegek számára. Valamennyi új terápia jelentős áttörést hozott a betegségek kezelésében.

SZKLERÓZIS MULTIPLEX

A világon több mint kétmillió embert érint a Szklerózis Multiplex (SM). Ezen neurológiai betegség során az immunrendszer támadást indít az agyban és a gerincvelőben lévő egészséges szövetek ellen, mely egyes betegeknél idővel súlyosbodhat. Eltökélt szándékunk, hogy új kezelési lehetőségek kidolgozásával és a betegellátás fejlesztésével segítsük a neurológiai rendellenességekkel küzdőket, így az SM betegeket is. Portfóliónk 2012-es bevezetése óta vezető szerepet töltünk be az SM terápiás területen, jelenleg világszerte több mint 80 országban kínálunk kétféle terápiás lehetőséget (magas hatékonyságú terápiás lehetőség és platformterápia) a betegek számára.

Utolsó frissítés dátuma: 2023.06.29

MAT-HU-2201355 Lezárás dátuma: 2022. október 3.