Vállalatunk több mint 1500 munkatársa 5 telephelyen, három budapesti helyszínen, valamint Veresegyházon és a Miskolc melletti Csanyikvölgyben végzi a gyógyszergyártás teljes spektrumát átölelő tevékenységeit, a klinikai kutatástól a termelésen keresztül a disztribúcióig.

Újpest

A Sanofi újpesti központja a vállalatcsoporton belül kettős funkciót lát el: egyrészt a Sanofi külső vevőknek hatóanyagot értékesítő szervezetének kiemelkedő ipari telephelye, ahol aktív gyógyszeripari hatóanyagok gyártása folyik, másrészt itt található a Sanofi magyarországi székháza a marketing– és értékesítési központtal és az ehhez tartozó támogató tevékenységekkel.

A több mint 110 éves Chinoin gyógyszergyár területén kémiai szintézis útján számos aktív hatóanyagot és köztes terméket (un. intermediert) állítunk elő a gyógyszeripar számára. A prosztaglandin modell kifejlesztése a telephely nemzetközi viszonylatban is egyedülálló szakmai innovációja, amely a helyi szakértelem és a fejlesztések iránti elkötelezettségünk eredményeképpen jött létre. A generikus prosztaglandin gyártás területén világszerte az első helyen állunk.

Újpesten nem kizárólag a Sanofi csoport számára állítunk elő aktív gyógyszerhatóanyagokat, hanem külsős vevők számára is. A növekvő vevői igények miatt 2020-ra várhatóan aktivitásunk többségi hányadát a harmadik feles piac megbízásai adják. Ebben meghatározó szerepe van a telephely kémiai folyamatfejlesztő egységének, ahol a gyógyszerhatóanyagok üzemi technológiáját dolgozzuk ki, a laboratóriumi méret után többlépcsős méretnöveléssel, gazdaságos és környezetbarát módon. A kis volumenű termékek kereskedelmi gyártása is itt történik. Az újpesti kémiai kísérleti üzem nemcsak a vállalatcsoport, de az iparág kiválósága is. 

A hatóanyaggyártás területén a Lean rendszer első hazai bevezetőjeként és tudatos alkalmazóiként is mintaként tekintenek ránk versenytársaink. A Lean módszertan szerinti hatékony működés állandó stratégiai célkitűzésünk, a módszereket pedig a Sanofi szabványokon alapuló gyártási rendszere, az SMS (Sanofi Manufacturing System) egyesíti.

Telephelyünk a minőség és biztonság kompromisszumok nélküli szem előtt tartása mellett elkötelezett abban is, hogy folyamatosan fejlessze folyamatait, elősegítse azok hatékonyságának javulását.  A fenntartható fejlődés kulcsát munkatársaink kezébe helyeztük, innovációs javaslataikat figyelembe véve válunk biztonságosabbá, minőségivé, hatékonyabbá. Folyamatos kapacitásnövelési képességünknek, valamint egyedülálló technológiai és innovációs fejlesztéseinknek köszönhetően az iparág legjobbjai között tartják számon telephelyünket, ahol a biztonságos és balesetmentes munkakörnyezet, a környezet védelme és a termékek folyamatosan kiváló minőségének fenntartása elsődleges prioritás. 

Újpesti telephelyünk 2021 novemberében az EUROAPI céghez csatlakozott, amely a gyógyszeripari hatóanyagok vezető európai gyártója. 

Sanofi Business Services Budapest Center

A Sanofi Business Services Budapest Center, nemzetközi üzleti szolgáltató központunk 2019-ben jött létre Budapesten, megteremtve ezzel a Sanofi magyarországi jelenlétének ötödik telephelyét.

A multikulturális környezetben működő szervezet a stratégiai folyamatok támogatásán túlmenően, a digitális fejlődés területén élenjárva kiemelten fontos támogatást nyújt a Sanofi globális üzleti tevékenységéhez. Európa több országát kiszolgálva Budapestről biztosítja a vevői folyószámlák és könyvelés kezelését, könyvelési és jelentésszolgáltatási tevékenységet végez, valamint ellátja a munkavállalói szolgáltatások széles körét.

Az SBS szervezetben dolgozó kollégáink a különböző csapatokkal együttműködésben hozzájárulnak számos európai ország munkájához, hogy a fejlesztésért, gyártásért és kereskedelemért felelős szakmai területek az alaptevékenységükre összpontosíthassanak, és ezáltal a betegek minél gyorsabban hozzájuthassanak a számukra fontos egészségügyi megoldásokhoz.

Veresegyház

A szilárd alapanyagú tabletták, pezsgőtabletták, drazsék, kapszulák gyártása és csomagolása a veresegyházi gyáregységünkben történik. Telephelyünk több mint 41 különböző innovatív terméket állít elő, specializálódva a CHC (vény nélkül kapható) termékekre, de vényköteles és generikus gyógyszereket is gyártunk. 

Jelentős tevékenységünket jól mutatja, hogy 44 különböző piacot látunk el, legyártott termékeink 86%-a kerül exportálásra.
A telephelyen jelenleg 200 millió doboz legyártásra van gépi kapacitásunk, mely 296 kiszerelési formában több mint 3,8-4 milliárd tablettát jelent évente. 
Számos sikeres audittal rendelkezünk, alapértékeink között a GMP és a HSE valamint a SMS (Sanofi Manufacturing System) kiemelt szerepet kap. Különös figyelmet fordítunk a környezetvédelemre és a CSR tevékenységekben is élen járunk.

Csanyikvölgy

A Miskolc melletti Csanyikvölgyben, közel 500 munkatárssal, a legmodernebb technológiák alkalmazásával, stratégiai fontosságú termékek világszínvonalú előállítása zajlik, végsterilezett ampullák, injekciók és aszeptikusan előállított, előretöltött fecskendős injekciók formájában. 

A telephely működési kiválóság elemeire építve, legfejlettebb környezetvédelmi, egészségügyi és biztonsági technológiák szabályainak betartása mellett törekszik arra, hogy elérhetővé tegye gyógyszereit világszerte a betegek számára.

Budapest Disztribúció, Nagytétény

A globális ellátási lánc részeként a Budapesti Logisztikai és Disztribúciós Platform többfunkciós telephelye 59 gyárból több mint 50 vevőhöz juttat el évente 290 millió doboz gyógyszert, amely szám folyamatosan növekszik.

Partnereink Nyugat- és Kelet-Európában, valamint Közép-Ázsiában veszik igénybe magas szintű szolgáltatásinkat. A termékek nagykereskedőkön, kórházakon és Sanofi társvállalatokon keresztül jutnak el a betegekhez. 

A 10 000 m2 alapterületű raktárunkban 8 000 darabos raklapkapacitással – melyből 750 hidegkamrában található – a Sanofi és a Zentiva termékeit, Nepentes dermokozmetikumokat, Sanofi Pasteur vakcinákat, illetve Genzyme termékeket és vizsgálati készítményeket kezelünk.

Átcsomagolási tevékenységünket hibamentesen végezzük, havonta átlagosan 270 ezer doboz másodlagos csomagolásán változtatunk, ami 3 millió dobozt jelent éves szinten. Emellett az elmúlt évben 6000 vizsgálati készítményt szállítottunk ki.

Telephelyünk 11 éve balesetmentesen működik.

Utolsó frissítés dátuma: 2021.11.12