Vállalatunk több mint 1600 munkatársa 5 telephelyen, három budapesti helyszínen, valamint Veresegyházon és a Miskolc melletti Csanyikvölgyben végzi a gyógyszergyártás teljes spektrumát átölelő tevékenységeit, a klinikai kutatástól a termelésen keresztül a disztribúcióig.

Székházunk

2022 júniusában a Sanofi magyarországi székháza, marketing és értékesítési tevékenységei a Váci Greens irodaházba (1138, Budapest Váci út 133. „E” épület 3. emelet) költöztek.

Sanofi Business Services Budapest Center

A Sanofi Business Services Budapest Center, nemzetközi üzleti szolgáltató központunk 2019-ben jött létre Budapesten, megteremtve ezzel a Sanofi magyarországi jelenlétének ötödik telephelyét.

A multikulturális környezetben működő szervezet a stratégiai folyamatok támogatásán túlmenően, a digitális fejlődés területén élenjárva kiemelten fontos támogatást nyújt a Sanofi globális üzleti tevékenységéhez. Európa több országát kiszolgálva Budapestről biztosítja a vevői folyószámlák és könyvelés kezelését, könyvelési és jelentésszolgáltatási tevékenységet végez, valamint ellátja a munkavállalói szolgáltatások széles körét.

Az SBS szervezetben dolgozó kollégáink a különböző csapatokkal együttműködésben hozzájárulnak számos európai ország munkájához, hogy a fejlesztésért, gyártásért és kereskedelemért felelős szakmai területek az alaptevékenységükre összpontosíthassanak, és ezáltal a betegek minél gyorsabban hozzájuthassanak a számukra fontos egészségügyi megoldásokhoz.

Veresegyház

A szilárd alapanyagú tabletták, pezsgőtabletták, drazsék, kapszulák gyártása és csomagolása a veresegyházi gyáregységünkben történik. Telephelyünk több mint 41 különböző innovatív terméket állít elő, specializálódva a CHC (vény nélkül kapható) termékekre, de vényköteles és generikus gyógyszereket is gyártunk. 

Jelentős tevékenységünket jól mutatja, hogy 44 különböző piacot látunk el, legyártott termékeink 86%-a kerül exportálásra.
A telephelyen jelenleg 200 millió doboz legyártásra van gépi kapacitásunk, mely 296 kiszerelési formában több mint 3,8-4 milliárd tablettát jelent évente. 
Számos sikeres audittal rendelkezünk, alapértékeink között a GMP és a HSE valamint a SMS (Sanofi Manufacturing System) kiemelt szerepet kap. Különös figyelmet fordítunk a környezetvédelemre és a CSR tevékenységekben is élen járunk.

Csanyikvölgy

A Miskolc melletti Csanyikvölgyben, közel 500 munkatárssal, a legmodernebb technológiák alkalmazásával, stratégiai fontosságú termékek világszínvonalú előállítása zajlik, végsterilezett ampullák, injekciók és aszeptikusan előállított, előretöltött fecskendős injekciók formájában. 

A telephely működési kiválóság elemeire építve, legfejlettebb környezetvédelmi, egészségügyi és biztonsági technológiák szabályainak betartása mellett törekszik arra, hogy elérhetővé tegye gyógyszereit világszerte a betegek számára.

Budapest Disztribúció, Nagytétény

A globális ellátási lánc részeként a Budapesti Logisztikai és Disztribúciós Platform többfunkciós telephelye 59 gyárból több mint 50 vevőhöz juttat el évente 290 millió doboz gyógyszert, amely szám folyamatosan növekszik.

Partnereink Nyugat- és Kelet-Európában, valamint Közép-Ázsiában veszik igénybe magas szintű szolgáltatásinkat. A termékek nagykereskedőkön, kórházakon és Sanofi társvállalatokon keresztül jutnak el a betegekhez. 

A 10 000 m2 alapterületű raktárunkban 8 000 darabos raklapkapacitással – melyből 750 hidegkamrában található – a Sanofi és a Zentiva termékeit, Nepentes dermokozmetikumokat, Sanofi Pasteur vakcinákat, illetve Genzyme termékeket és vizsgálati készítményeket kezelünk.

Átcsomagolási tevékenységünket hibamentesen végezzük, havonta átlagosan 270 ezer doboz másodlagos csomagolásán változtatunk, ami 3 millió dobozt jelent éves szinten. Emellett az elmúlt évben 6000 vizsgálati készítményt szállítottunk ki.

Telephelyünk 11 éve balesetmentesen működik.

Utolsó frissítés dátuma: 2022.09.05.