Mosolygó, egészséges kislány

A magyar betegek egészségéértA Sanofi Magyarországon vezető gyógyszervállalatként a magyar emberek egészségi állapotának javítását tűzte ki célul. Tevékenységünk fókuszában az ember áll, célunk, hogy a betegek igényeire és körülményeire figyelve, a helyi közösségekkel együttműködve, megbecsülve munkatársainkat és versenytársainkat közvetlenül járulhassunk hozzá ahhoz, hogy a hazánkban élők életminősége javuljon. A Sanofi ezért több egy gyógyszercégnél: sokszínű egészségügyi vállalat vagyunk, ahol az egészség védelméért dolgozunk. Ezt hivatott megjeleníteni cégünk aláírása, az Empowering Life (erőt adni az életnek).

A Sanofi Magyarország egyik vezető gyógyszeripari cége, a hazai gazdaság 20 legnagyobb vállalata közé tartozik. Szakértelme olyan nemzetközi háttérrel biztosított, amely lehetővé teszi a legmodernebb tudományos és technikai megoldásokhoz való hozzáférést. Hazánkban a tevékenységek széles körével van jelen, a klinikai vizsgálatoktól a gyártáson át a nemzetközi disztribúcióig.

A Sanofi csoporthoz tartozó Chinoin több mint százéves fennállása során olyan fejlesztéseket hajtott végre, melyek óriási jelentőséggel bírnak a magyar gyógyszeripar és gyógyszerészet történetében. A világon itt került sor először a Szent-Györgyi Albert által felfedezett C-vitamin üzemi előállítására, valamint az inzulin és a penicillin első hazai gyártására is.

A Sanofi meghatározó szereplője a hazai egészségügynek, termékeivel különösen az alábbi területeken meghatározó a jelenléte:

  • Klasszikus, jól ismert és bevált termékek
  • A vállalatcsoport világszínvonalú kutatásából kikerülő innovatív készítmények
  • A legmodernebb biotechnológiai készítmények
  • Széles körben védettséget nyújtó vakcinák
  • Vény nélkül elérhető termékek – ezen a területen piacvezetők vagyunk.

A Sanofi Magyarországon 3 ipari telephelyen, Csanyikvölgyben, Újpesten és Veresegyházon végez gyártó tevékenységet. Nagytétényben található Logisztikai és Disztribúciós Platformunk szerteágazó disztribúciós tevékenységet folytat.

közel 2000
munkavállaló
4
telephely: Csanyikvölgy, Harbor Park, Újpest és Veresegyház
2.
legnagyobb gyógyszeripari vállalat Magyarországon*
16.
legnagyobb magyar exportőr**
21.
legnagyobb magyar vállalat*
Budapest képe a Dunával, a Lánchíddal és a Parlamenttel.
Magyarországi telephelyeink
A Sanofi Magyarországon 4 telephelyen, Csanyikvölgyben, Újpesten, Veresegyházon és Nagytétényben végzi  tevékenységét. 
Mosolygó, egészséges kislány
Vállalatunk magyarországi története
A Sanofi csoporthoz tartozó Chinoin több mint százéves fennállása során a magyar gyógyszeripar és gyógyszerészet történetében óriási jelentőséggel bíró fejlesztéseket hajtott végre.
A világon itt került sor először a C-vitamin üzemi előállítására, valamint az inzulin és a penicillin első hazai gyártására is

* 2017. évi árbevétel alapján
** 2017. évi export adatok alapján