Nemzetközi biotechnológiai vállalatunk európai viszonylatban is számottevő jelenléttel rendelkezik Magyarországon, amely a hazai gyógyszergyártás több mint 100 éves tradíciójára épít.
Árbevételünket tekintve az ország második legnagyobb gyógyszergyártója vagyunk [1]. A legnagyobb exportőrök ranglistáján a 15. helyen állunk, és – szintén az árbevétel alapján – Magyarország 21. legjelentősebb vállalataként tartanak minket számon [2]. Nemzetközi hátterünk és szakértelmünk lehetővé teszi a legmodernebb tudományos és technikai megoldásokhoz való hozzáférést. Több mint 1700 munkavállalót foglalkoztatunk a gyógyszergyártás, a kereskedelem, a klinikai vizsgálatok, az üzleti szolgáltatások és a disztribúció területén. Tevékenységünkkel jelen vagyunk Budapesten, Nagytétényben, Veresegyházon és a Miskolc melletti Csanyikvölgyben.

A hazai egészségügy meghatározó szereplőjeként termékeinkkel az alábbi területeken vagyunk jelen:

  • Klasszikus, jól ismert és bevált termékek
  • Vállalatcsoportunk világszínvonalú kutatásából kikerülő innovatív készítmények
  • A legmodernebb biotechnológiai készítmények
  • Széles körben védettséget nyújtó vakcinák
  • Vény nélkül elérhető termékek – ezen a területen piacvezetők [3] vagyunk több mint 10 éve.

Ipari telephelyeinken - Csanyikvölgyben és Veresegyházon - gyártó tevékenységet végzünk. Nagytétényben található Logisztikai és Disztribúciós központunk szerteágazó disztribúciós tevékenységet folytat, vállalatunk adminisztratív és marketingközpontja Budapesten található.

A Sanofi Business Services Budapest Center, nemzetközi üzleti szolgáltató központunk szintén a fővárosban kezdte meg működését 2019-ben.

> TELEPHELYEINK TEVÉKENYSÉGÉRŐL RÉSZLETESEBBEN ITT OLVASHAT…

Több

mint

1700

munkavállaló

4

helyszínen végezzük tevékenységünket: a Miskolc melletti Csanyikvölgyben, Veresegyházon, Budapesten a Sanofi székházban, a nagytétényi disztribúciós központban, valamint globális szolgáltatóközpontunkban a Budapest Centerben

2.

legnagyobb gyógyszeripari vállalat vagyunk Magyarországon[1]

15.

legnagyobb exportőr[2]

 

21.

legnagyobb magyarországi vállalat[2]

 

Magyarországi jelenlétünk

Magyarországon 3 budapesti helyszínen, valamint Csanyikvölgyben és Veresegyházon végezzük tevékenységünket.

Vállalatunk magyarországi története

A Sanofi csoporthoz tartozó Chinoin több mint száztíz éves fennállása során a magyar gyógyszeripar és gyógyszerészet történetében óriási jelentőséggel bíró fejlesztéseket hajtott végre.

A világon itt került sor először a C-vitamin üzemi előállítására, valamint az inzulin és a penicillin első hazai gyártására is

[1] IQVIA Full PTR, 07/2022 országos adatok, Sell-Out Value
[2] HVG TOP50 Rangsor 2022 (2021. évi adatok alapján)
[3] IQVIA Full WHS, 07/2022 országos adatok, kombinált csatorna, Sellin Value, Sellin Unit

Utolsó frissítés dátuma: 2023.01.30.