A Sanofi Magyarországon vezető gyógyszervállalatként a magyar emberek egészségi állapotának javítását tűzte ki célul. Tevékenységünk fókuszában az ember áll, célunk, hogy a betegek igényeire és körülményeire figyelve, a helyi közösségekkel együttműködve, megbecsülve munkatársainkat és versenytársainkat közvetlenül járulhassunk hozzá ahhoz, hogy a hazánkban élők életminősége javuljon. A Sanofi ezért több egy gyógyszercégnél: sokszínű egészségügyi vállalat vagyunk, ahol az egészség védelméért dolgozunk.

A Sanofi Magyarország egyik vezető gyógyszeripari cége, árbevétele alapján a hazai gazdaság 23. legnagyobb vállalata. Szakértelme olyan nemzetközi háttérrel biztosított, amely lehetővé teszi a legmodernebb tudományos és technikai megoldásokhoz való hozzáférést. Hazánkban a tevékenységek széles körével van jelen, a klinikai vizsgálatoktól a gyártáson át a nemzetközi disztribúcióig.

A Sanofi csoporthoz tartozó Chinoin több mint 110 éves fennállása során olyan fejlesztéseket hajtott végre, melyek óriási jelentőséggel bírnak a magyar gyógyszeripar és gyógyszerészet történetében. A világon itt került sor először a Szent-Györgyi Albert által felfedezett C-vitamin üzemi előállítására, valamint az inzulin és a penicillin első hazai gyártására is.

>  A CHINOIN TÖRTÉNETÉRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT…

A Sanofi meghatározó szereplője a hazai egészségügynek, termékeivel különösen az alábbi területeken meghatározó a jelenléte:

  • Klasszikus, jól ismert és bevált termékek
  • A vállalatcsoport világszínvonalú kutatásából kikerülő innovatív készítmények
  • A legmodernebb biotechnológiai készítmények
  • Széles körben védettséget nyújtó vakcinák
  • Vény nélkül elérhető termékek – ezen a területen piacvezetők[1] vagyunk.

A Sanofi Magyarországon három ipari telephelyen, Csanyikvölgyben, Újpesten és Veresegyházon végez gyártó tevékenységet. Nagytétényben található Logisztikai és Disztribúciós Platformunk szerteágazó disztribúciós tevékenységet folytat. 
A Sanofi Business Services Budapest Center, nemzetközi üzleti szolgáltató központunk 2019-ben jött létre Budapesten, megteremtve ezzel a Sanofi magyarországi jelenlétének ötödik telephelyét.

> TELEPHELYEINK TEVÉKENYSÉGÉRŐL RÉSZLETESEBBEN ITT OLVASHAT…

Több

mint

2000

munkavállaló

5

telephely: Csanyikvölgy, Nagytétény – Disztribúció, Újpest, Veresegyház és SBS Budapest Center

2.

legnagyobb gyógyszeripari vállalat Magyar

 

14.

legnagyobb exportőr[3]

 

 

23.

legnagyobb magyarországi vállalat[4]

 

Magyarországi telephelyeink

A Sanofi Magyarországon 5 telephelyen, három budapesti helyszínen, valamint Csanyikvölgyben és Veresegyházon végzi tevékenységét.

Vállalatunk magyarországi története

A Sanofi csoporthoz tartozó Chinoin száztízenegy éves fennállása során a magyar gyógyszeripar és gyógyszerészet történetében óriási jelentőséggel bíró fejlesztéseket hajtott végre.

A világon itt került sor először a C-vitamin üzemi előállítására, valamint az inzulin és a penicillin első hazai gyártására is

[1] IQVIA MAT04/2021 Sell-in adatok alapján
[2] IQVIA National Dataview Sell-in adatok – 2020. augusztus – Forgalom termelői áron
[3] 2020. évi export adatok alapján (HVG Top 50 rangsor)
[4] 2020. évi árbevétel alapján (HVG Top 50 rangsor)

Utolsó frissítés dátuma: 2021.11.12