Egy parkban négy gyermek fut egy kutya után.

A felelősségvállalás a Sanofinál tetteket jelent

Hitvallásunk

Amikor társadalmi felelősségvállalásról beszélünk, mi a Sanofi teljes működését értjük alatta: egyrészt olyan munkahelyi környezet kialakításán dolgozunk, melyben a kollégáink a képességeik legjavát hozhatják ki magukból, másrészt pedig a betegek, a környezetünk és a körülöttünk élő közösség érdekében olyan programoknak vagyunk kezdeményezői vagy részesei, melyek lehetőséget nyújtanak az egészségesebb életvitelhez.

Programjaink

Út az egészséghez program

 Az egészséges szív és érrendszerért létrehozott tanösvény jelzése
 A túraösvény jelével ellátott ösvényen túrázó nyugdíjasok
 A Szent Ferenc Kórház logója

Az Út az egészséghez program a Szent Ferenc Kórház által létrehozott egészségügyi program, melyhez a Sanofi a kezdetektől szakmai partnerként csatlakozott.

Az "Út az egészséghez program" a szív- és érrendszeri betegséggel vagy rizikófaktorokkal élők, valamint cukorbetegek terápiájának támogatására, illetve a betegségek megelőzésére jött létre. Egy kellemes séta alkalmával a túraösvény elején felvehető adatlap kitöltésével és visszajuttatásával már sokat tett a túrázó az egészségéért. Az adatlapot egészségügyi szakemberek ellenőrzik, és ha a kitöltő személy egészségügyi állapota kivizsgálást vagy orvosi beavatkozást igényel, felveszik vele a kapcsolatot.

Kardiovaszkuláris túraösvény működik Budapesten, a Hárs-hegyen, az újpesti Farkas-erdőben, Normafán, a miskolci Csanyikvölgyben és 2019. júliusától már Veresegyházon is. A túraösvények egyre közkedveltebbek, az elmúlt években több mint 10000 túrázó sétált végig valamelyik ösvényen, akik közül mintegy 100 beteget szűrtek ki a szakemberek. Az „Út az egészséghez program” további helyszínekkel is bővül a jövőben.

A túraösvényen egészségügyi szakemberek által vezetett túrák is igénybe vehetők, a részletekről az alábbi oldalon tájékozódhat: Szent Ferenc Kórház.A KiDS program

 A Nemzetközi Diabétesz Szövetség logója
 KiDS program logó
 A Nemzetközi Gyermek és Ifjúsági Diabétesz Társaság logója

A KiDS program célja olyan környezet kialakítása, amely már általános iskolai közegben biztosítja a cukorbetegség jobb megértését, a cukorbeteg gyerekek segítését, valamint a 2-es típusú cukorbetegség megelőzésének lehetőségét. 

A programot a Nemzetközi Diabétesz Társaság (IDF) állította össze általános iskolások, valamint pedagógusaik és szüleik számára, támogatója világszerte a Sanofi.

A KiDS a cukorbetegségről nyújt felvilágosítást, a gyerekek számára egy interaktív tematikus nap formájában, ahol az előadást játékos feladatok követik. A pedagógusok és a szülők szakmai előadásokon bővítik ismereteiket. A program célja, hogy elősegítse:

  • a cukorbetegség jobb megértését
  • a cukorbeteg gyerekek segítését
  • a 2-es típusú cukorbetegség megelőzésének lehetőségét.

A KiDS programot 2018-ban indítottuk el Magyarországon. A gyakorlati megvalósítás érdeme az Egy Csepp Figyelem Alapítványé, mely hazánk egyik legfontosabb, cukorbetegséggel foglalkozó civil szervezete. A program szakmai adaptációja során a Magyar Diabetes Társaságra támaszkodtunk.

A sikeres 2018. évi pilot után 2019-ben folytattuk a tematikus napok megrendezését. Az első két évben összesen 10 iskolába kopogtatott be a KiDS, több mint 1000 gyereket elérve.

2020-ban a világjárvány közbeszólt, ezért rendhagyó módon online webinarok formájában, az ország minden szegletéből jelentkező pedagógusok és szülők részvételével folytatódott a program, újabb 408 érdeklődő bevonásával.

Az elmúlt három évben összesen 2150 ember vett részt a KiDS foglalkozásain, köztük több mint 1000 általános iskolás. A Sanofi elkötelezett a cukorbetegség elleni küzdelemben, célunk, hogy korszerű terápiáink mellett társadalmi felelősségvállalás segítségével is tegyünk a magyar emberek egészségéért.

TEENS program logó

A Sanofi számára kulcsfontosságú, hogy már fiatal korban felhívja a figyelmet az egészségügyi öngondoskodás (self-care) fontosságára. 2020-ban ezért indítottuk útjára a TEENS programot, amely a 13-14 éves korosztály egészségfejlesztését célozza, digitális eszközökkel és egyedi tematikus ismeretanyaggal.

A TEENS célja a krónikus betegségek (elhízás, cukorbetegség, kardiovaszkuláris elváltozások, magas vérnyomás) megelőzése helyes életvezetési minta közvetítésével. A projekt célcsoportja a 13-14 éves korosztály, melynek tagjai kellően érettek a tárgyi ismeretek megértéséhez és foglalkoztatják őket a testi-lelki változások. 

A programot az Egy Csepp Figyelem Alapítvány, hazánk egyik legfontosabb, egészségügyi civil szervezete bonyolítja le, hasonlóan KiDS programunkhoz. A TEENS-hez csatlakozó iskolákban félnapos tematikus programot szervezünk a kiválasztott osztály számára, alkalmanként 30-35 résztvevővel. A foglalkozások interaktív előadásokból, játékos tudásfelmérésekből, csapatmunkát és együttműködést igénylő feladatokból állnak, a következő témák mentén:

  • Egészségügyi öngondoskodás (self-care)
  • Megfelelő táplálkozás
  • Mozgás fontossága
  • Lelki egészség

A programot alapvetően személyes, offline lebonyolításra terveztük, azonban a világjárvány következtében a 2020-as pilot évben online webinarok formájában valósult meg, modern, virtuális, 3 dimenziós környezetben.

2020-ban egy budapesti általános iskola két hetedik osztályában került megrendezésre a TEENS, összesen 50 tinédzser részvételével. A program pilotját eredményesen megvalósítottuk. A fogadtatás rendkívül pozitív volt mind a diákok, mind a bevont pedagógusok körében. A Sanofi elkötelezett az egészségügyi öngondoskodás társadalmi erősítése és a népegészségügyi kihívások leküzdése iránt.

 

Vállalati önkéntes program

 Önkéntesek segélycsomagot állítanak össze.
 Önkéntes nap logója
 Mosolygós idős asszonynak segítő önkéntes

A felelősségvállalás a vállalati szint mellett egyéni szinten is megmutatkozik. Büszkék vagyunk arra, hogy munkatársaink a vállalati szervezésű önkéntes programokon is aktívan részt vesznek.

2016-ban pályázatot hirdettünk dolgozóink között, azzal a céllal, hogy olyan önkéntes programokat valósítsunk meg, melyeket a kollégáink fontosnak tartanak. 2017-ben két önkéntes napot szerveztünk az Önkéntes Központ Alapítvány segítségével, melyekhez összesen 67 kollégánk csatlakozott.  Az önkéntes programok idén is folytatódnak civil szervezetek bevonásával és együttműködésével.

Egészség Charta

 Vidám, egészséges kétgyermekes család.

2008-ban a munkavállalók vállalati szintű egészségvédelme érdekében a Francia-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (FMKI) tagjaként, valamint a kezdeményezés javaslójaként aláírtuk az Egészség Chartát.

Gyógyszergyárként elsőként csatlakoztunk a programhoz, hitet téve amellett, hogy együttműködünk munkavállalóink és azok családtagjainak egészségmegőrzése mellett, továbbá kicseréljük e téren szerzett tapasztalatainkat. Sano-Fit programunk ajánlásai bekerültek az Egészség Charta szövegébe, segítve és ösztönözve ezzel a többi vállalatot.

2018-ban az FMKI szervezésében nagyszabású konferenciával ünnepeljük meg a jubileumot, és hívjuk fel a munkáltatók figyelmét a munkavállalóik egészségének megőrzéséért indított programok fontosságára.

Fókuszban a fiatal generáció támogatása

 Mosolygó fiatal lány oszlopnak támaszkodva jobbra néz.

Felelős vállalatként a mában élve a jövőt szolgáljuk. A fiatal generáció szakmai fejlődésének támogatása érdekében hosszú távú együttműködést dolgoztunk ki többek között a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel.

Pályázati rendszerben működő támogatási programunk keretében ismerjük el azokat a kutató orvosokat, akik innovatív megoldásaikkal járulnak hozzá a betegek gyógyulásához, életminőségük javításához.

A „Kiváló Rezidens díjjal” fiatal orvosok munkáját igyekszünk ösztönözni és megbecsülni: olyanokét, akik a gyógyítás és az ellátás területén kiemelkedő teljesítménnyel példamutató emberi magatartást tanúsítanak.Betegszervezeti együttműködések, támogatások

 Gyermekét ölében tartó anyuka beszélget orvosával.

A világ egyik vezető innovatív gyógyszergyártójaként nagy hangsúlyt helyezünk a gyógyszeres terápiákon túl a betegségértés segítésén és a betegek aktív szerepvállalásának elősegítésén.

Ennek megfelelően igyekszünk valamennyi terápiás területen, ahol jelen vagyunk, a betegszervezetekkel való együttműködés keretén belül betegedukációs programokat felkarolni, illetve a különböző világnapi rendezvényeken, mint, például a Diabétesz világnap, Ritka betegségek világnapja, Szívünk napja vagy a Rák világnapja alkalmából a laikus közönség számára megrendezésre kerülő figyelemfelkeltő programokat támogatni.

Sano-Fit – vállalatunk egészségmegőrző programja

 Futónő fülén fejhallgatóval
 Sano-Fit logó
 Nyújtógyakorlatot végző mosolygós idős nő

Vállalatunknál kollégáink egészsége és jóléte kiemelt szerepet kap. Sano-Fit néven fut belső egészségmegőrző programunk, mely az egészséges táplálkozás, a rendszeres testmozgás, valamint a rendszeres szűrővizsgálatok fontosságát hirdeti, és kínál lehetőségeket mindhárom pillérre.

Valamennyi telephelyi éttermünkben bevezettük a Sano-Fit menüt, mely csökkentett kalória- és szénhidráttartalmú ételekből áll.  Dolgozóink részére kedvezményes sportolási lehetőségeket biztosítunk, valamint évente olyan komplex egészségügyi szűrővizsgálatot, mely többek között kiterjed a szív- és érrendszer, a mozgásszervek, fog- és szájbetegségek, gyomor- és emésztőszervek megbetegedései az onkológiai és egyéb szűrésekre is.  Ingyenes pszichológiai tanácsadás és családbarát intézkedések segítik a munka-magánélet egyensúlyának megtartását.Családbarát programok

Szappanbuborékot fújó gyermekek
Nyári tábor
A gyermekek örömmel várják a nyári szünetet, az azonban a családok számára gondot jelenthet, hogy hol helyezzék el a gyermekeiket munkaidőben. A Sanofi ehhez nyújt segítséget munkatársai számára négyhetes nyári tábor biztosításával, jelképes költségtérítés ellenében.
Kislányát átölelő édesanya
Munka kisgyermekkel
A cégünknél kidolgozott kismama programunk a várandóság első időszakától a munkába való visszatérésig támogatást nyújt abban, hogy minél zökkenőmentesebb legyen az anyaság és a munka kapcsolata. Az elmúlt két évben 80 kismamánkat kísértük végig ezen az úton.

A Sanofi Gyermekei Alapítvány

 Mackójával alvó csecsemő.

A Sanofi 25 évvel ezelőtt hozta létre „Enfants de Sanofi” – „Sanofi Gyermekei” elnevezésű, globális szinten működő alapítványát, melynek célja, hogy erkölcsi és anyagi támogatást biztosítson olyan kollégák számára, akik 25 évnél fiatalabb gyermeket/gyermekeket nevelnek, és akiknél egészségügyi, iskolai illetve családi természetű nehézség merült fel.

Az alapítvány dolgozóink adományaiból, illetve a vállalat támogatásából valósítja meg céljait.  Az elmúlt években 2 millió euró összegű befizetés érkezett az alapítványhoz munkatársainktól a világ minden részéről, melyet a cég 10 millió euró összeggel egészített ki.  Ez az összeg 43.000 gyermeknek nyújtott segítséget, 34 országban.

Gyerekcsere program

 MÉdesapja nyakában ülő kislány kitárt karral

Egy különleges és igen kedvelt programunk a gyerekeknek szóló csereüdültetési program: egyedülálló lehetőséget biztosít a sanofis dolgozók gyermekei számára, hogy a nyári szünet egy részét külföldön, egy másik sanofis családnál tölthessék.

A weboldalunkon cookie-kat („sütiket”) használunk a felhasználó kényelme és az oldallátogatási szokások nyomon követése érdekében. Az oldalon történő továbblépéssel elfogadja a cookie-k használatát. További információk…
Elfogadom