Gyors navigációs menü :

 1. Ugrás a tartalomhoz
 2. Ugrás a fő részbe menüje
 3. Tovább a kereséshez eszköz
 4. Tovább a Segítség menü
 5. Tovább a modulok
 6. Ugrás a billentyűparancsok listája

Segítség menü :

 1. A Sanofi világszerte |
   
 2. Honlapjaink |
   
 3. A csoport honlapjai |
   
 4. Kapcsolat |
 5. Honlap térkép |
 6. Segítség
 1. Betűméret

  Csökkentés Növelés  
 
 

Terápiás területek

Kapcsolat

Gyógyszerinformációs szolgálat

Tel.: +36 1 505 0055

Tartalom :

Vény nélkül kapható készítmények

Üzletágunk fő célja, hogy a legjobb minőségű készítményeket tudja biztosítani, minden újonnan felmerülő igényt kiszolgálva és a legmagasabb minőségi követelményeknek megfelelve. A Sanofi Magyarországon piacvezető1 szerepet tölt be a recept nélkül kapható termékek piacán.

A Sanofi és a Boehringer Ingelheim stratégiai ügyletének köszönhetően 2017. január 1-vel, a Sanofi átvette a Boehringer Ingelheim vény nélkül kapható készítményekkel foglalkozó üzletágát. A stratégiai megállapodás következtében jelentősen bővült a magyarországi vény nélküli készítmények kínálata portfóliónkban: olyan ismert márkák érkeztek üzletágunkhoz, mint a Rhinospray plus, Dulcolax, Guttalax vagy a Pharmaton Vital termékek.

Kiemelt készítményeink négy fő kategóriában vannak jelen a magyar piacon:


Láz- és fájdalomcsillapítás területén

Algoflex termékcsalád

Az Algoflex Magyarország első számú vény nélkül kapható fájdalomcsillapító termékcsaládja1. Széles termékkínálata a fájdalom számos típusára kínál specializált megoldást – legyen szó fejfájásról, izom- és ízületi fájdalomról, menstruációs fájdalmak csökkentéséről, illetve lázról és gyulladásról.

További információk az Algoflex weboldalán.

No-Spa

A No-Spa a magyar háztartások egyik legismertebb és legkedveltebb gyógyszere2, mely – 2 magyar tudós, Mészáros Zoltán és Szentmiklósi Péter munkájának köszönhetően – már 1962 óta megbízható társ a görcsoldás területén. Speciális hatásmechanizmusának köszönhetően, közvetlenül a fájdalom okát, a görcsöt szünteti meg; így nyújt hatékony segítséget a hasi görcsök széles körére, legyen szó akár alhasi görcsökről, menstruációs fájdalomról, epe- vagy vesegörcsről, esetleg húgyúti görcsökről vagy gyomor-bél eredetű görcsökről.

További információk a No-Spa weboldalán.

Emésztés és probiotikumok piacán

Normaflore

A Normaflore gyógyszer minősítésű probiotikum családja biztosítja a bélflóra védelmét, egyensúlyának helyreállítását antibiotikum-kúra esetén, valamint az akut hasmenés kiegészítő kezelésében is segítséget nyújt. A termékcsalád hatékonyságát tudományos vizsgálatok igazolják, az egyedülálló szuszpenziós formátumú készítmények pedig kényelmes használatot biztosítanak gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt.

További információk a Normaflore weboldalán.

Dulcolax & Guttalax - A székrekedés szakértői!

A Dulcolax és a Guttalax készítmények három formátumban kínálnak megoldást a székrekedés problémájára:

 • A Dulcolax tabletta: 6-12 órán belül fejti ki hatását és speciális bevonatának köszönhetően ott hat ahol kell.
 • A Dulcolax kúp hatása a szokásos 6-12 órával szemben 20 (15-30) percen belül jelentkezik, így azoknak ajánlott, akiknek fontos a gyors megkönnyebbülés.
 • A Guttalax cseppek előnye az egyéni adagolhatóság, hatása a tablettához hasonlóan 6-12 óra alatt jelentkezik. Idősek, aranyérben szenvedők, illetve orvosi ajánlásra gyerekek számára is adható.

További információk a Dulcolax oldalán.

Bila-Git

Nehéz, zsírdús ételek fogyasztása után jelentkező gyomortáji, vagy jobb bordaív alatti fájdalom, hasi diszkomfort, puffadás, teltségérzés, székrekedés enyhítésére szolgáló készítmény.*

Nincsenek többé nehéz ételek!

További információk a Bila-Git oldalán.

*Epeműködéssel összefüggő emésztési panaszokra.

Acido-Git

A gyomorégés a túlzott gyomorsav termelődés kellemetlen tünete, mely komoly betegségek forrása is lehet. Épp ezért fontos a hatékony és gyors kezelés. A Git termékcsalád új tagja, az Acido-Git semlegesíti a gyomorsavat, miközben védi a gyomor nyálkahártyáját. Hatása során nem szabadul fel szén-dioxid, ezért nem okoz böfögést.

További információk az Acido-Git oldalán.

Vitaminok területén

Magne B6

A Magne B6 Magyarország piacvezető1 vény nélkül kapható magnézium családja, mely különböző termékeivel számtalan, magnéziumhiányhoz köthető problémára kínál segítséget.

Legismertebb3 készítményünk, a 20 évvel ezelőtt törzskönyvezett eredeti Magne B6, mely hatóanyagainak kiváló kombinációja révén hatékonyan pótolja a szervezetből hiányzó magnéziumot, így segít enyhíteni a magnézium-hiány okozta stressz negatív tüneteit.

További információk a Magne B6 weboldalán.

Pharmaton Vital

A Pharmaton Vital multivitamin készítmény, a benne lévő egyedülálló ginzeng G115-nek köszönhetően növeli a szellemi és a fizikai teljesítményt. A készítmény hatékonyságát több mint 40 klinikai vizsgálat bizonyítja.

További információk a Pharmaton Vital weboldalán.

Megfázás és allergia területen

Rhinospray plus

A Rhinospray plus hatóanyaga percek alatt felszabadítja és hosszú órákon át tisztán tartja orrát. A benne lévő illóanyagoknak (mentol, kámfor, eukaliptuszolaj) köszönhetően kényezteti az orrot és a légzés friss, tiszta, hűs érzését nyújtja. Felnőtteknek és gyermekeknek 6 éves kortól adható.

További információk a Rhinospray plus weboldalán.

Allegra

Az Allegra piacvezető a vény nélkül kapható allergia elleni gyógyszerek között1. Hatékony segítséget nyújt az allergiás betegeknek tüneteik enyhítésében, ezzel jelentősen javítva életminőségüket az allergiaszezonban. Különböző készítményeivel átfogó megoldást kínál az allergiás tünetek kezelésében:

 • Allegra 120mg – a szénanátha tüneteinek enyhítésére
 • Allegra Forte 180mg – allergiás bőrkiütés (krónikus csalánkiütés) tüneteinek kezelésére
 • Allenasal orrspray – az allergiás eredetű orrdugulás gyors és hatékony enyhítésére
 • Alleopti és Alleopti Komfort szemcseppek – az allergiás szemtünetek kezelésére

További információk az Allegra weboldalán.

Rubophen

A Rubophen a magyar háztartások egyik legkedveltebb lázcsillapító márkája, mely már 1989 óta segít enyhíteni a lázas megbetegedéssel járó kellemetlen tüneteket. Különböző készítményeivel igényre szabott segítséget nyújt a megfázás és influenza során jelentkező kellemetlen tünetek kezelésében:

 • Rubophen 500 mg tabletta - Láz- és fájdalomcsillapító
 • Rubophen Thermo granulátum - Kombinált készítmény citrom és cseresznye ízesítésben a megfázás és influenza tüneteinek kezelésére. Cukormentes változatban is kapható.
 • Rubophen Cold filmtabletta és Rubophen Cold Duo keménykapszula – A megfázás tüneteire nyújtanak hatékony és gyors segítséget.

További információk a Rubophen oldalán.

Rhinathiol

A Rhinathiol gyógyszercsalád széles termékválasztékával praktikus és gyors segítséget jelent a megfázás tüneteinek kezelésében.

Egyes készítményei (köptetők, köhögéscsillapítók, orrspray) specializált kezelési lehetőséget kínálnak, míg a Rhinathiol Cold készítménye hatékony enyhülést biztosít a megfázás és influenza szinte valamennyi tünete ellen.

Libexin

A Libexin tabletta a száraz köhögés csillapítására szolgáló készítmény. Hármas hatása révén nyújt enyhülést a köhögés csillapításában: köhögési receptorok ingerlékenységét csökkenti, tágítja a hörgőket, könnyíti a légzést.


1. IMS Health, OTC és homeopátiás készítmények patikába beáramló forgalma (darabszám és érték is) alapján az elmúlt 12 hónapban (2016. 08 – 2017. 07)

2. Ipsos: No-Spa tracking (2016.szeptember)

3. Inspira: Magne B6 brand equity kutatás (2017. június)

Engedélyezési kód: SAHU.SA.17.09.0524 (2017.10.24)


A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,
VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Frissítve: 2017. november 10.