Gyors navigációs menü :

 1. Ugrás a tartalomhoz
 2. Ugrás a fő részbe menüje
 3. Tovább a kereséshez eszköz
 4. Tovább a Segítség menü
 5. Tovább a modulok
 6. Ugrás a billentyűparancsok listája

Segítség menü :

 1. A Sanofi világszerte |
   
 2. Honlapjaink |
   
 3. A csoport honlapjai |
   
 4. Kapcsolat |
 5. Honlap térkép |
 6. Segítség
 1. Betűméret

  Csökkentés Növelés  
 
 

Terápiás területek

Tartalom :

Onkológia

Magyarország igen előkelő helyen áll a daganatos megbetegedések gyakorisága alapján: Európában itt a legrosszabb a halálozási ráta, százezer emberből 458 hal meg rákban. A lesújtó adatok mögött főleg a dohányzás áll, ami a tüdőrák eseteinek döntő többségéért felelős.

A prosztatarák viszont bizonyos életkor felett életmódtól függetlenül minden férfire veszélyes. 50 éves korban a férfiak 50 százalékánál, 80 éves korban már 90 százalékánál fennáll valamely prosztataprobléma. Maga a prosztatarák ötven év felett minden tizedik férfit érinthet.

A prosztata rosszindulatú daganatának előfordulása az elmúlt évtizedekben jelentősen emelkedett. Hazánkban évente 1400-1600 férfi hal meg a megbetegedésben, a prosztatarák az idős férfiak betegsége, 75-85 éves kor között jelentkezik leggyakrabban.

A korai időszakban a prosztatarák gyakran nem okoz tüneteket. Amikor tünetekhez vezet, azok rendszerint különböző vizelési panaszok, illetve vér megjelenése a vizeletben vagy az ondóban. A már igen előrehaladott, áttétes esetekben deréktáji fájdalom, a csípőben vagy a comb felső részében jelentkező merevség és fájdalom mutatkozik.

A prosztatarák terápiájának módszerei mára igen szerteágazóak. Szóba jöhet a sebészi beavatkozás, sugárterápia illetve szisztémás (gyógyszeres) kezelés. A betegség korai stádiumaiban hormonkészítmények segítenek, előrehaladott stádiumban, amikor a rák áttétet ad, hormonkészítményekre már nem reagál, kemoterápia, és a kezeléseket kiegészítő készítmények nyújtanak lehetőséget a túlélés növelésére és az áttétek adta fájdalom csökkentésére.

A Sanofi küldetése, hogy olyan korszerű, a betegek igényeihez minél jobban illeszkedő készítményeket fejlesszen, és terápiákat alkalmazzon, melyekkel a rákbetegség minél hatékonyabban kezelhető.

A terápia sikeréhez persze – mint minden más betegségnél – a választott kezelési módok mellett annak minősége is hozzájárul. Kecskeméten – az országban egyedülálló kezdeményezésként – vállalatunk támogató közreműködésével 2010-ben életre hívták és azóta is sikerrel működtetik orvosok, onko-pszichiáter, pszichológus, szociális munkás, dietetikus, és lelki pásztor segítségével az Onko Klub Információs Központot.
Míg korábban a betegség, illetve annak kimenetelének kommunikációjára nehezen volt lehetőség, Kecskeméten alapvetően szemléletet váltottak. Megmondják, hogy mekkora a baj, sőt, a terápia következményeit is megbeszélik a beteggel, emellett minden hónapban egyszer Kórházi Esték néven felvilágosító beszélgetést tartanak.

Frissítve: 2015. július 01.