Gyors navigációs menü :

 1. Ugrás a tartalomhoz
 2. Ugrás a fő részbe menüje
 3. Tovább a kereséshez eszköz
 4. Tovább a Segítség menü
 5. Tovább a modulok
 6. Ugrás a billentyűparancsok listája

Segítség menü :

 1. A Sanofi világszerte |
   
 2. Honlapjaink |
   
 3. A csoport honlapjai |
   
 4. Kapcsolat |
 5. Honlap térkép |
 6. Segítség
 1. Betűméret

  Csökkentés Növelés  
 
 

Terápiás területek

Tartalom :

Diabétesz

Ma világszerte 385 millió ember él együtt a diabétesszel. Mivel a betegek száma folyamatosan nő, a cukorbetegség kezelése mára világméretű problémává vált. A magyarországi cukorbetegek száma 700.000-800.000 közé tehető, a prediabéteszes állapotokat is figyelembe véve az 1 milliót is elérheti. A diabétesz népbetegség, amely jelentős terhet jelent a betegeknek, a betegek hozzátartozóinak, és az egészségügyi költségvetésnek egyaránt.

A Sanofi évszázados tapasztalattal rendelkezik a cukorbetegség kezelésének területén, így komplex megoldásokat kínál a betegeknek. A vállalat elkötelezte magát a cukorbetegség elleni küzdelemben, a betegség minél hatékonyabb kezelése és a szövődmények csökkentésének érdekében. Korszerű terápiáinkkal, készítményeinkkel, eszközeinkkel, olyan megoldásokat nyújtunk, amelyek a cukorbetegek életminőségét javítják. Tevékenységünk fókuszában az áll, hogy a betegek számára megkönnyítsük a cukorbetegséggel való együttélést, azért hogy nap, mint nap teljes értékű életet élhessenek. Vállalatunk arra törekszik, hogy a biztonság, a hatásosság és az innováció jegyében termékeinkkel és szolgáltatásainkkal állandóan felülmúljuk a cukorbetegség kezelésének létező megoldásait.

A cukorbetegségről

A cukorbetegség (diabetes mellitus) vagy más néven diabétesz a szőlőcukor (glükóz) anyagcsere zavara, melynek oka a hasnyálmirigy hormontermelő szigetei által termelt inzulin nevű hormon hiánya vagy a szervezet inzulinnal szembeni érzékenységének csökkenése miatti relatív inzulinhiány vagy mindkettő. Az inzulinhiány következtében, mivel az emberi sejtek többsége inzulin hiányában nem képes a glükóz felvételére, a vércukorszint megemelkedik, és az emelkedett vércukorszint és a sejtfelvétel zavara együttesen okozzák a betegség fő tüneteit.

Megelőzni, felismerni, kezelni!

A kettes típusú cukorbetegség kialakulásával szemben fontos az elhízás elkerülése, megelőzése. Ezt tudatos táplálkozással, sok zöldség és gyümölcsfogyasztással, alacsonyabb kalória- és szénhidráttartalmú ételekkel segíthető elő. A cukorbetegség megelőzésében a táplálkozás mellett a másik fontos tényező a rendszeres testmozgás, amely javítja a vércukor-anyagcserét.

Amennyiben a cukorbetegség már kialakult, akkor annak mielőbbi felismerése és a megfelelő kezelése a teljes értékű élet szempontjából elengedhetetlen. Amennyiben az életmódbeli változások önmagukban nem hozzák meg a kellő eredményt a már kialakult cukorbetegség esetén, abban az esetben gyógyszeres kezelés is szükséges.
Ha a szájon át szedhető gyógyszerekkel nem érhető el az elvárt vércukorszint-csökkenés, akkor inzulin adása szükséges injekció formájában a megfelelő vércukorkontroll eléréséhez.

Az időben elkezdett inzulinkezelés hatásosan csökkenti a szövődmények kockázatát. Ma már a korszerű inzulinkészítményekkel teljes értékű életet élhetnek a betegek és a szövődmények kialakulásának rizikóját is csökkenthetik. Igazolt tény, hogy a korán elkezdett inzulinkezeléssel elért normális vércukorérték hatására lassítható a betegség súlyosbodása, javulhat az inzulintermelés és a többszörös anyagcsere-eltérések normalizálódhatnak. Javulhat az inzulinérzékenység is a vázizomzatban, a májban, a zsírszövetben, valamint a súlyos szövődmények életminőséget jelentősen csökkentő hatása is.

A Sanofi diabétesz stratégiájának fontos részét képezi a betegoktatás és a betegség megelőzésében való segítségnyújtás, mellyel célja a diabétesz elleni harc szélesebb körű felvállalása. Az időben elkezdett hatásos kezeléssel a cukorbetegek teljes értékű életet élhetnek, valamint a súlyos szövődmények is megelőzhetők.

Frissítve: 2015. július 01.