Gyors navigációs menü :

 1. Ugrás a tartalomhoz
 2. Ugrás a fő részbe menüje
 3. Tovább a kereséshez eszköz
 4. Tovább a Segítség menü
 5. Tovább a modulok
 6. Ugrás a billentyűparancsok listája

Segítség menü :

 1. A Sanofi világszerte |
   
 2. Honlapjaink |
   
 3. A csoport honlapjai |
   
 4. Kapcsolat |
 5. Honlap térkép |
 6. Segítség
 1. Betűméret

  Csökkentés Növelés  
 
 

Tartalom :

Az Advent International kizárólagos tárgyalásokat kezdett a Sanofi európai generikus üzletága, a Zentiva felvásárlásáról

 • Az Advent a Zentiva felvásárlásával járó befektetést tervez, hogy ezáltal egy új, független európai piacvezető vállalatot hozzon létre a generikus gyógyszerek ágazatában.
 • Az európai generikus üzletág – amely nem tartozik a Sanofi fő üzletágai közé – eladása a Sanofi egyszerűsítési és átalakítási stratégiájának részét képezi.
 • A Sanofi munkavállalóinak képviselőivel folytatott egyeztetést követően és a szokásos zárási feltételektől függően az ügylet várhatóan még az év vége előtt lezárul.

PÁRIZS — 2018. április 17. Az Advent International („Advent”) és a Sanofi kizárólagos tárgyalásokat kezdett az Advent ajánlatáról, melynek értelmében 1,9 milliárd euróért megvásárolná a Zentivát, a Sanofi európai generikus üzletágát . Az Advent ajánlata kötelező érvényű, és a szükséges források teljes mértékben a vállalat rendelkezésére állnak.

Az Advent egy globális befektető, amely több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik az egészségügyi ágazatba való beruházások terén. Széles körű tapasztalatot halmozott fel a vállalati üzletágak leválasztása terén, és egy új, független szervezet létrehozatalát tervezi a Sanofival együttműködésben. Az Advent támogatást nyújt majd a Zentiva vezetőségének a cég működésébe, gyártóüzemeibe és K+F portfóliójába való befektetéshez.

A Zentiva kimagaslóan tehetséges alkalmazottakkal rendelkező, erős vállalkozás, és meggyőződésünk, hogy már bizonyította növekedési potenciálját. Az európai generikus üzletágunk előtt nyitva álló stratégiai lehetőségek gondos mérlegelését követően arra a megállapításra jutottunk, hogy a vállalkozás hosszú távú sikerét legjobban az Adventre való átruházása biztosítja” – mondta Olivier Brandicourt, a Sanofi vezérigazgatója.

Már régóta vonz minket a generikus gyógyszeripari ágazat, mivel az alacsonyabb költségeknek köszönhetően több ember számára teszi elérhetővé a kiváló minőségű gyógykezeléseket. Meggyőződésünk, hogy a Zentiva egy kiváló platform, számos tehetséges alkalmazottal, akikre támaszkodhatunk egy új, független európai piacvezető vállalat kiépítésében a generikus gyógyszerek ágazatában” – jelentette ki Tom Allen, ügyvezető igazgató, az Advent International európai egészségügyi csapatának egyik vezetője, valamint Cédric Chateau, ügyvezető igazgató, az Advent International francia leányvállalatának vezetője.

Az ügylet a végleges megállapodások végső formába öntésétől, a megfelelő szociális egyeztetések lezárásától és az illetékes engedélyeztetési hatóságok jóváhagyásától függően várhatóan 2018 végére zárul le. A folyamat során a Sanofi munkavállalóinak képviselőivel folytatott szociális párbeszéd semmilyen tekintetben nem sérül.


A Sanofiról

A Sanofi elkötelezetten támogatja az egészségi problémával küzdőket. Az egészség iránt elhivatott nemzetközi gyógyszeripari vállalatként vakcináinkkal betegségeket előzünk meg, innovatív kezeléseinkkel csillapítjuk a fájdalmat és enyhítjük a szenvedést. A ritka betegségekben szenvedők kis közössége ugyanúgy számíthat ránk, mint a hosszú távú, krónikus betegségekkel kezelt emberek milliói.

A világ 100 országában dolgozó több mint 100 ezer munkatársának köszönhetően a Sanofi a tudományos innovációt egészségügyi megoldásokká alakítja át. A vállalat Magyarországon, a Chinoin révén több mint egy évszázados tradícióval rendelkezik.

Sanofi, Empowering Life


A Zentiváról

A Zentiva az egészségügyi ágazat egyik aktív szereplője, amely Európa-szerte megbízható hozzáférést biztosít számos terápiás területet lefedő generikus gyógyszerek széles portfóliójához. A prágai központú Zentiva termékeit több mint 40 millió beteg használja 25 európai országban. A vonzó rövid és középtávú növekedési kilátásokkal rendelkező vállalat hatalmas piacot fed le. A Zentiva kimagaslik szakértelmével és az ügyfélorientált megoldások terén tanúsított rugalmasságával az európai generikus piac három alaptípusán (gyógyszerészet, gyógyászat és pályázatok/nagykereskedelem). A Zentiva integrált értéklánca és egész Európára kiterjedő kereskedelmi tevékenysége révén az európai generikus üzletág egyik legnagyobb szereplője. A Zentiva rugalmas, a legmagasabb minőségi és biztonsági szabványok szerint működő prágai és bukaresti gyártóüzemei – a partnerekkel együttműködve – évente több mint 350 millió doboz gyógyszert állítanak elő és forgalmaznak.


Az Advent Internationalről

Az 1984-ben alapított Advent International az egyik legnagyobb és legtapasztaltabb globális magántőke-befektető. A társaság 40 országban több mint 330 magántőkeügyletbe fektetett be, és 2017. december 31-én 35 milliárd eurónyi vagyont kezelt. Az Advent International – amelynek négy földrészen működnek irodái – egy több mint 190 befektetési szakértőből álló globális, Észak-Amerikát, Európát, Latin-Amerikát és Ázsiát lefedő egységes csapattal dolgozik. A cég befektetései öt alapágazatra koncentrálódnak, amelyek magukban foglalják az üzleti és pénzügyi szolgáltatásokat; az egészségügyet; az ipart; a kiskereskedelmet, a fogyasztókat és a szabadidős tevékenységeket; valamint a technológiát, a médiát és a telekommunikációt. A nemzetközi befektetések ágazatában eltöltött több mint 30 év után az Advent továbbra is elkötelezett a menedzsment csapatokkal való együttműködés iránt, amelynek célja tartós bevétel és növekvő nyereség biztosítása a portfóliójában lévő vállalatok számára.

További információ a www.adventinternational.com oldalon találhatóEngedélyezés száma: SAHU.SA.18.04.0222

Lezárás dátuma: 2018.05.02.

Frissítve: 2018. május 03.