Gyors navigációs menü :

 1. Ugrás a tartalomhoz
 2. Ugrás a fő részbe menüje
 3. Tovább a kereséshez eszköz
 4. Tovább a Segítség menü
 5. Tovább a modulok
 6. Ugrás a billentyűparancsok listája

Segítség menü :

 1. A Sanofi világszerte |
   
 2. Honlapjaink |
   
 3. A csoport honlapjai |
   
 4. Kapcsolat |
 5. Honlap térkép |
 6. Segítség
 1. Betűméret

  Csökkentés Növelés  
 
 

Sajtószoba

Tartalom :

A Sanofi és a Boehringer Ingelheim megerősítette az üzletágcsere 2017. január 1-jei lezárását

- Az ügyletnek köszönhetően mindkét vállalat világviszonylatban az élre kerül a gyógyszerpiac két különböző szegmensében -

Párizs (Franciaország) és Ingelheim (Németország), 2017. január 2. – A Sanofi és a Boehringer Ingelheim megerősítette, hogy a legtöbb piacukon 2017. január 1-jével lezárult az a 2016 júniusában kötött stratégiai ügylet, amelynek keretében a Sanofi átvette a Boehringer Ingelheim vény nélkül kapható készítményekkel foglalkozó (CHC) üzletágát, a Boehringer Ingelheim pedig a Sanofi állategészségügyi üzletágát (Merial). Ezzel sikeren befejeződött az üzletágcsere, amelyről 2015 decemberében kezdett exkluzív tárgyalásokba a két vállalat. A mexikói Merial felvásárlás, illetve az indiai Merial és CHC üzletág- csere lezárása későbbre tolódott amiatt, hogy még nem kaptak hatósági jóváhagyást, de mindkét ügylet várhatóan 2017 elején lezárul.

Dr. Olivier Brandicourt, a Sanofi vezérigazgatója a következőket mondta el az ügyletről: „Sikerrel zárult a Boehringer Ingelheimmel végrehajtott üzletágcsere, a Sanofi így tovább építheti erős és innovatív globális CHC üzletágát. A Boehringer Ingelheim magasan képzett CHC-csapatának és jól bevált készítményeinek átvételével a Sanofi erősítheti pozícióját az alapvető stratégiai kategóriákban az ígéretes CHC-piacon. Ez a piac a fogyasztóknak azt az egyre növekvő igényét szolgálja ki, hogy nagyobb ráhatásuk legyen egészségükre és jó közérzetükre.”

A Boehringer Ingelheim igazgatóságának elnöke, Hubertus von Baumbach a következőképpen nyilatkozott: „Ez az ügylet jelentős mérföldkő, amely azonos jövőkép szellemében végrehajtott, kölcsönösen előnyös megállapodás eredményeként sikerült elérni. Fogyasztóink igényeinek kielégítésére való törekvésünknek és innovatív termékportfóliónk értékének köszönhetően a Boehringer Ingelheim a két szervezet egyesített erejével versenyképesebbé válik a stratégiai jelentőséggel bíró állategészségügyi szegmensben. Örömünkre szolgál, hogy csapatunkban üdvözölhetjük a Merial munkatársait.”

A Sanofi és a Boehringer Ingelheim az elmúlt hónapok során alaposan felkészült arra, hogy a tulajdonosváltást követően azonnal megkezdje az üzletágak és a munkavállalók integrálását. A fogyasztók érdekeit szem előtt tartva és az üzletmenet folytonosságának biztosítása érdekében mindkét vállalat kiemelten ügyel arra, hogy az átvett üzletágak integrálása zökkenőmentesen menjen végbe.

Alan Main, a Sanofi Consumer Healthcare Executive Vice Presidentje és a vállalatcsoport felső vezetésének tagja gondoskodik majd arról, hogy a Sanofi CHC-üzletága a korábbi Boehringer Ingelheim CHC-s márkáival együtt növekedési pályán maradjon. A Boehringer Ingelheim állategészségügyi üzletágát Dr. Joachim Hasenmaier vezeti majd, aki a Boehringer Ingelheim igazgatóságának is a tagja marad.

A Sanofiról

A Sanofi vezető nemzetközi egészségügyi vállalat, amely a betegek igényeire összpontosítva terápiás megoldások kutatásával, fejlesztésével és forgalmazásával foglalkozik. A Sanofi szervezetét öt globális üzletág alkotja: a diabétesz és kardiovaszkuláris üzletág, az általános készítmények és feltörekvő piacok üzletág, a Sanofi Genzyme, a Sanofi Pasteur és a Consumer Healthcare. A Sanofi részvényeit Párizsban (EURONEXT: SAN) és New Yorkban (NYSE: SNY) jegyzik.

A Boehringer Ingelheimről

A Boehringer Ingelheim a világ húsz vezető gyógyszeripari vállalata közé tartozik. A vállalat székhelye a németországi Ingelheimben található, emellett világszerte 145 leányvállalatot működtet, és összesen mintegy 50 000 munkavállalót foglalkoztat. Az 1885-ben alapított, családi tulajdonban lévő vállalat fő tevékenységét humán- és állatgyógyászatilag jelentős terápiás értékkel bíró új gyógyszerek kutatása, fejlesztése, gyártása és forgalmazása jelenti. A társadalmi felelősségvállalás kiemelt helyet kap a Boehringer Ingelheim vállalati kultúrájában. Ennek jegyében világszerte közreműködik szociális projektekben, például a „Making More Health” kezdeményezésen keresztül, de legalább ekkora figyelmet szentel saját munkavállalóinak jólétére is. A vállalat és a munkavállalók közötti együttműködés a tiszteletre, az esélyegyenlőségre, valamint a munka és a magánélet közötti egyensúlyra épül. A vállalat a környezetvédelemre és a fenntarthatóságra is kiemelt figyelmet fordít működése során. A Boehringer Ingelheim nettó árbevétele 2015-ben megközelítőleg 14,8 milliárd euró volt. Ennek 20,3 százalékát K+F tevékenységekre fordította a vállalat.További információért látogasson el a www.boehringer-ingelheim.com honlapra.

SAHU.SA.17.01.0002 Lezárás dátuma: 2017.01.04.

Frissítve: 2017. január 04.