Gyors navigációs menü :

 1. Ugrás a tartalomhoz
 2. Ugrás a fő részbe menüje
 3. Tovább a kereséshez eszköz
 4. Tovább a Segítség menü
 5. Tovább a modulok
 6. Ugrás a billentyűparancsok listája

Segítség menü :

 1. A Sanofi világszerte |
   
 2. Honlapjaink |
   
 3. A csoport honlapjai |
   
 4. Kapcsolat |
 5. Honlap térkép |
 6. Segítség
 1. Betűméret

  Csökkentés Növelés  
 
 

Tartalom :

Mostantól féléves kortól beadható az influenza elleni védőoltás

2018. február 6. – Az influenza súlyos szövődményeinek leginkább kitett, két év alatti kisgyermekeket is be lehet oltani azt követően, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) hat hónapos kornál húzta meg a Sanofi Pasteur új, négykomponensű oltásának alkalmazhatósági határát.

Megkapta az OGYÉI jóváhagyását új, négykomponensű influenza elleni oltásának indikációbővítésére a Sanofi Pasteur, a Sanofi-Aventis Zrt. vakcina üzletága. Ennek megfelelően az oltás már hathónapos kortól beadható, ami különösen fontos amiatt, hogy a felnőttekhez képest a kicsik nagyobb arányban kapják el a fertőzést és betegszenek meg. Ráadásul az ötévesnél fiatalabbak is az olyan veszélyeztetett csoportok közé tartoznak, akik körében az influenza súlyos szövődményei a leggyakrabban előfordulnak.1

“Nagyon örülünk, hogy új oltásunk már a gyermekek számára is elérhetővé vált, hiszen így még szélesebb körű védettséget tudunk nyújtani, szinte a teljes lakosságnak” – mondta a Sanofi Pasteur magyarországi igazgatója. Dr. Labancz László kiemelte azt is, hogy a mostani influenzaszezonban eddig nem volt gyógyszertári forgalomban elérhető vakcina a betegség ellen a 6-35 hónapos korosztálynak. Az ebben a korcsoportban végzett klinikai vizsgálatokban a Vaxigrip Tetra® a bármelyik influenzatörzs által okozott, laboratóriumban igazolt súlyos influenzafertőzések 57%-át, míg a vakcinában lévő négyhez hasonló törzsek által okozott fertőzések 72%-át előzte meg.2

Dr. Labancz László leszögezte: „az influenzaszezon már elkezdődött ugyan, még nem késő kérni az oltást, amely immár a kicsiknek is széleskörű védelmet jelent az influenza, esetenként pedig ennek életet is veszélyeztető szövődményei ellen.”
 

A Vaxigrip Tetra®

A Vaxigrip Tetra® vakcinát 2016 júniusában törzskönyvezték az Európai Unióban, beadását a háromévesnél idősebb gyermekeknek és felnőtteknek javasolták. Az oltás 2017 októbere óta érhető el a magyarországi gyógyszertárakban.

A Vaxigrip Tetra® a WHO által ajánlott négy influenzatörzset tartalmazza: két A (A/H1N1 és A/H3N2 altípus) és két B törzset (B/Yamagata és B/Victoria filogenetikai vonal).
 

A Sanofiról

A Sanofi elkötelezetten támogatja az egészségi problémával küzdőket. Az egészség iránt elhivatott nemzetközi gyógyszeripari vállalatként vakcináinkkal betegségeket előzünk meg, innovatív kezeléseinkkel csillapítjuk a fájdalmat és enyhítjük a szenvedést. A ritka betegségekben szenvedők kis közössége ugyanúgy számíthat ránk, mint a hosszú távú, krónikus betegségekkel kezelt emberek milliói.

A világ 100 országában dolgozó több mint 100 ezer munkatársának köszönhetően a Sanofi a tudományos innovációt egészségügyi megoldásokká alakítja át. A vállalat Magyarországon, a Chinoin révén több mint egy évszázados tradícióval rendelkezik.
 

A Sanofi Pasteurről

A Sanofi Pasteur a világ legnagyobb influenza vakcina gyártója. 2017-ben több mint 200 millió adag influenza vakcina került legyártásra, ami az egész világ termelésének kb 40%-át teszi ki.
A Sanofi Pasteur négy telephelyen/helyen/gyárban állít elő influenza elleni vakcinát: Swiftwater (Pennsylvania, USA), Val de Reuil (Franciaország), Ocoyoacac (Mexikó City, Mexikó) és Shenzhen (Kína).

A Sanofi Pasteur, a Sanofi vakcina üzletága évente több mint egy milliárd adag oltóanyagot gyárt, amely több mint 500 millió ember oltását teszi lehetővé világszerte. A Sanofi Pasteur, a világ vezető vakcinagyártója terápiás területükön kiváló minőségű oltóanyagok széles skáláját állítja elő, amelyek megfelelnek a közegészségügy által támasztott igénynek. Az a vállalati örökség, hogy védőoltásokat készítünk, amelyek életeket mentenek, több mint egy évszázadra nyúlik vissza.
 

Referencia:
1 WHO Influenza Factsheet: Influenza (Seasonal)  http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs211/en/ 
2 Vaxigrip Tetra alkalmazási előírás – https://www.ogyei.gov.hu/gyogyszeradatbazis/index.php?action=show_details&item=134133

SPHU.VAXIQ.18.01.0002
Lezárás dátuma: 2018. február 6.
OGYÉI engedély száma: OGYÉI/5280-2/2018

Frissítve: 2018. február 08.